Indonesisch bami goreng

Indonesisch bami goreng

Smulweb imageSmulweb

Waande je je vanavond in een Indonesische eethuis. Met deze bami goreng breng je de authentieke smaken van Oost-Azië naar je eigen tafel. Snel, makkelijk en o zo heerlijk.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Indonesisch bami goreng op tafel.

  1. Bak hamlap reepjes en spekjes gaar in wok en haal uit pan.
  2. Doen nu de ui, knoflook, gember en rode peper in olie en roerbak tot geuren vrijkomen.
  3. Voeg de komijnpoeder, korianderpoeder en geelwortel toe en bak tot geuren vrijkomen.
  4. Voeg nu de groenten volgens hardheid toe, beginnende met de wortel, kool, paprika prei en de taugé voeg je aan het einde van bereidingstijd toe, dit moet nog knapperig zijn.
  5. Zodra alle groenten goed vermengd zijn roer je de aromat, hamlap reepjes de spekreepjes en de ham reepjes erdoor en voeg de ketjap manis toe.
  6. Doen deksel op wok en smoor de groenten gaar, maar nog knapperig en meng dan taugé en roerei door mengsel.
  7. Lek de mie uit en meng mie door groente en vleesmengsel tot alles goed warm zijn.
  8. Verdeel over 4 borden en garneer met spiegelei en ingemaakte knoflook rode pepers of anders met sambal oelek.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Noedels Bami goreng