- 2 Rode peper
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Indonesisch bami goreng op tafel.
- Bak hamlap reepjes en spekjes gaar in wok en haal uit pan.
- Doen nu de ui, knoflook, gember en rode peper in olie en roerbak tot geuren vrijkomen.
- Voeg de komijnpoeder, korianderpoeder en geelwortel toe en bak tot geuren vrijkomen.
- Voeg nu de groenten volgens hardheid toe, beginnende met de wortel, kool, paprika prei en de taugé voeg je aan het einde van bereidingstijd toe, dit moet nog knapperig zijn.
- Zodra alle groenten goed vermengd zijn roer je de aromat, hamlap reepjes de spekreepjes en de ham reepjes erdoor en voeg de ketjap manis toe.
- Doen deksel op wok en smoor de groenten gaar, maar nog knapperig en meng dan taugé en roerei door mengsel.
- Lek de mie uit en meng mie door groente en vleesmengsel tot alles goed warm zijn.
- Verdeel over 4 borden en garneer met spiegelei en ingemaakte knoflook rode pepers of anders met sambal oelek.