Quinoa burger

Quinoa burger

Smulweb imageSmulweb

Verras vegetarische vrienden met een quinoa burger. Grill paprika, courgette en marineer ze. Kook quinoa, prak bonen en vorm burgers. Bak ze zachtjes en serveer op broodjes met een saus van mascarpone, mosterd, paprika en bieslook, wat knoflook en een zacht kaasje zoals Saint-Nectaire.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 g Saint-nectaire
  • 5.5 el Bieslook

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Quinoa burger op tafel.

  1. Meng de mascarpone, mosterd, paprika en bieslook voor de saus.
  2. Meng het citroensap met 100ml olijfolie en leg de knoflook, paprika en courgette erin. Marineer ze gedurende 5 minuten, laat ze uitlekken en grill ze 10 minuten in een pan op medium vuur. Bestrooi met zout en peper.
  3. Kook de quinoa gedurende 15-20 minuten in 100ml water. Prak de bonen met een vork. Meng alle ingrediënten voor de quinoa-gehakt en vorm er 4 koekjes van 10cm van. Bak ze zachtjes 4 minuten per kant in een pan met olijfolie.
  4. Terwijl je de burgers verhit, leg je de broodjes 1 minuut onder de gril (snijkant omhoog) tot ze goudbruin zijn. Snijd de saint-nectaire in plakjes. Leg ze in een aardewerk schaaltje op laag vuur. Laat de kaas zacht worden.
  5. Verdeel de saus over de onderste helft van het broodje. Leg er de quinoa-koekjes op en voeg de kaas, paprika en courgette toe. Klappen de broodjes dicht en serveren.
eet smakelijk