Chao mian (chinese bami)

Chao mian (chinese bami)

Smulweb imageSmulweb

Gooi snel een oosterse twist in je gerecht met dit Chinese noodle gerecht. Geroerbakte kippendijen gemengd met de gekookte noodles en groenten, op smaak gebracht met sojasaus en sesamolie. Een handvol ongezouten cashewnoten zorgt voor een pittige crunch.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Sesamolie

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Chao mian (chinese bami) op tafel.

  1. Zet een wok op hoog vuur. Voeg arachide olie toe zodra de wok heet is. Wok de stukjes kippendij tot ze gaar zijn.
  2. Voeg de noodles toe aan de wok en voeg de sojasaus toe. Roer alles door elkaar.
  3. Voeg op het laatst de tauge en lente-uitjes toe, of andere (soep)groentes. Voeg eventueel nog meer sesamolie toe naar smaak.
  4. Voeg als leuke tip (ongezouten) cashewnoten toe, maar doe dit op het laatst om te voorkomen dat ze zacht worden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Noedels Chinese bami