Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Zomerse kersentaart met knapperige kruimels op tafel.
- Oven voorverwarmen op 190 graden. Bodem springvorm bekleden met bakpapier. Rand invetten en bestuiven met bloem.
- Amarettini grof verkruimelen. Kersen ontpitten en steeltjes verwijderen. Kersen uit pot goed laten uitlekken.
- Doe de boter, bloem, bakpoeder, suiker, vanillesuiker, zout, amandelaroma en het ei in een beslagkom en mix hiervan een kruimelig deeg. Mag geen bal worden!!
- Verdeel driekwart van de kruimels over de bodem van de springvorm. Licht aandrukken. Helft van de amarettinikruimels erover verdelen.
- Kersen vermengen met de kersenjam. Over de bodem verdelen.
- Restant amarettini-kruimels door de overige deegkruimels mengen en over de kersen verdelen.
- Taart onderin de voorverwarmde oven plm. 45 minuten bakken. Eventueel na 30 minuten afdekken met aluminiumfolie als de taart te bruin wordt.