Mihoen met biefstuk en garnalen

Mihoen met biefstuk en garnalen

Smulweb imageSmulweb

Een smakelijke maaltijd van mihoen met biefstukpuntjes en garnalen in een marinade van olie en ketjap. Gewokte groenten van peen, paprika, prei, champignons en lente-ui in een saus van hoisinsaus en rijstwijn. Combineer dit alles met mihoen voor een heerlijke Aziatische smaak.

25 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Mihoen met biefstuk en garnalen op tafel.

  1. Hak de knoflook en de peper fijn en maak met de olie en ketjap een marinade.
  2. Marineer de biefstukpuntjes en de garnalen tenminste een half uur tot een uur.
  3. Zet de mihoen in kokend water en kijk op de verpakking hoe lang het moet koken. Spoel het goed af met koud water en laat het uitlekken.
  4. Snijd de paprika, prei, peen, champignons en de lente-ui. Verhit olie in een wok en bak hierin de groenten. Begin met de peen, dan de ui, vervolgens de champignons en dan de paprika.
  5. Bak de gemarineerde bief en garnalen zonder olie, maar met de marinade in een andere wok of pan.
  6. Voeg aan de wok met groenten de hoisinsaus en de rijstwijn toe (eventueel nog 1 el ketjap).
  7. Daarna voeg je de lente-uitjes toe.
  8. Doe daarna de mihoen er beetje bij beetje bij onder voortdurend omscheppen.
  9. Als laatste gaan de gewokte bief/garnalen erbij, compleet met bakvocht en al.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Noedels Vlees Mihoen