Zonnige portugese kabeljauw smullen

Zonnige portugese kabeljauw smullen

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke zonnige Portugese kabeljauw op tafel zetten? Bak kabeljauwmoten aan en voeg witte wijn, zongedroogde tomaatjes en tomatenblokjes toe. Laat het 20 minuten pruttelen, serveer in een diepe schaal met saus. Dit is echt smullen!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Zonnige portugese kabeljauw smullen op tafel.

  1. Neem een hapjespan of braadpan, smelt boter samen met olijfolie en leg de gewassen kabeljauw moten erin. Bak 5 minuten langzaam aan één kant en draai dan voorzichtig om en bak in nog enkele minuten gaar. Vis uitnemen en apart leggen in een schaal.
  2. Doe nog wat olijfolie in de pan en fruit de uien en de knoflook. Blus af met witte wijn en laat inkoken.
  3. Voeg de zongedroogde tomaatjes en tomatenblokjes toe, samen met een half glas groentebouillon. Breng al roerend aan de kook en voeg peterselie toe.
  4. Laat het geheel 20 minuten pruttelen tot de saus is ingedikt. Doe dan de kabeljauw terug en laat warm worden. Breng verder op smaak met een snufje cayennepeper, zwarte peper en zeezout. Indien de saus te dik is, verdun dan met wat extra groentebouillon.
  5. Serveer de kabeljauw in een diepe schaal met de saus erover gegoten. Dit is erg lekker.
eet smakelijk