Gevulde kip met spinazie

Gevulde kip met spinazie

Smulweb imageSmulweb

Een overheerlijke gevulde kip met spinazie en pijnboompitten. De kip wordt bereid in de oven en omhult met cognac en diverse kruiden. Perfect voor een gezellig etentje of een diner voor het hele gezin.

60 min bereiden

ontbijt

15 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 30 g Cognac

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Gevulde kip met spinazie op tafel.

  1. Snijd de korst van het brood en laat het brood gedurende ongeveer 15 minuten weken in de melk.
  2. Verwarm de oven voor op 240°C (T8).
  3. Was de spinazie, snijd de stengels eraf en kook de spinazie gedurende 5 minuten in kokend water. Neem de spinazie van het vuur en dompel hem 1 minuut in ijskoud water om de kleur te behouden.
  4. Giet de spinazie af en pers overtollig vocht eruit. Bewaar.
  5. Meng de spinazie, het brood, de cognac, twee mespunten zout en een mespunt peper in de kom met het metalen mes. Zet het apparaat gedurende 1 minuut aan.
  6. Breng op smaak met zout en peper, voeg de pijnboompitten toe en druk een paar keer op Pulse.
  7. Vul de kip, plaats hem in de ovenschaal, voeg een beetje zout en peper en een scheutje water toe. Braad hem gedurende 1 uur in de oven, onder regelmatig bedruipen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte