- 30 g Cognac
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Gevulde kip met spinazie op tafel.
- Snijd de korst van het brood en laat het brood gedurende ongeveer 15 minuten weken in de melk.
- Verwarm de oven voor op 240°C (T8).
- Was de spinazie, snijd de stengels eraf en kook de spinazie gedurende 5 minuten in kokend water. Neem de spinazie van het vuur en dompel hem 1 minuut in ijskoud water om de kleur te behouden.
- Giet de spinazie af en pers overtollig vocht eruit. Bewaar.
- Meng de spinazie, het brood, de cognac, twee mespunten zout en een mespunt peper in de kom met het metalen mes. Zet het apparaat gedurende 1 minuut aan.
- Breng op smaak met zout en peper, voeg de pijnboompitten toe en druk een paar keer op Pulse.
- Vul de kip, plaats hem in de ovenschaal, voeg een beetje zout en peper en een scheutje water toe. Braad hem gedurende 1 uur in de oven, onder regelmatig bedruipen.