Chocolademacarons

Chocolademacarons

Smulweb imageSmulweb

Chocolade macarons om van te smullen! Maak het deeg met amandel- en cacaopoeder, vruchtensap, suiker en eiwitten. Laat afkoelen en plaats het baksel in de oven. Smelt ondertussen chocolade, roomboter en room en doe dit in een spuitzak of smeer het met een lepeltje. Garneer af met een tweede macaron.

45 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 tl Rode kleurstof

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Chocolademacarons op tafel.

  1. Verwarm de oven op 150 graden.
  2. Zeef het fijne amandelpoeder samen met het cacaopoeder en de poedersuiker in een kom.
  3. Doe de eiwitten in een kom en begin te kloppen met een mixer en voeg, als het eiwit stijf begint te worden, een lepel suiker toe. Voeg de rest van de suiker toe als de eiwitten pieken worden en mix op maximale kracht. Voeg dan 20 druppels rode voedselkleurstof toe aan de stijfgeslagen eiwitten en meng goed.
  4. Bestrooi de stijfgeslagen eiwitten met het amandel/cacao/poedersuikermengsel en schep dat er luchtig met een spatel doorheen totdat je een mooi glad mengsel krijgt.
  5. Beleg een bakplaat met bakpapier. Doe het macaronmengsel in een spuitzak met kleine mond en spuit even grote (3 cm) bolletjes op de bakplaat op genoeg afstand van elkaar. Laat de bolletjes ongeveer 30-45 minuten "drogen" op de bakplaat. Er komt dan een soort "korstje" op de macarons.
  6. Plaats een even grote bakplaat onder de bakplaat met macarons en zet ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de oven op een kier staan tijdens het bakken
  7. doe bijvoorbeeld een houten lepel tussen de deur van de oven.
  8. Smelt ondertussen de pure chocolade samen met de roomboter en de room "au bain marie" (in een schaal boven een pan heet water) of in de magnetron. Roer alles goed en luchtig door elkaar. Laat afkoelen.
  9. Haal de bakplaten uit de oven en laat eerst een paar minuten afkoelen en giet dan een klein beetje water onder het bakpapier waar de macarons op liggen. Na 1 minuut ongeveer kun je de macarons makkelijk van de bakplaat afhalen. Laat alles goed afkoelen.
  10. Doe de "ganache" (vulling) in een spuitzak of gebruik een lepeltje en spuit of schep een beetje ervan op een macaron. Plak daar een tweede macaron bovenop.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Koekjes Amandelkoekjes