- 2 Buffelmozzarella
- 1 el Basilicum
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Salade met rucola vijgen mozzarella en parmaham op tafel.
- Strooi de rucola open op een grote opdienschaal.
- Snijd de vijgen in 4 kwarten, maar niet helemaal tot de bodem (dan kan de dressing goed in de vijg komen). Knijp voorzichtig in de onderkant van de vijg, zodat de binnenkant zichtbaar wordt. Plaats de vijgen op de schaal, tussen of op de rucola.
- Leg er één plak parmaham per vijg tussen. Doe er wat in stukken gescheurde of in blokjes gesneden mozzarella bij. Strooi er wat gescheurde basilicum overheen.
- Voeg, voor de dressing, citroensap en honing samen in een mengkom en meng alles met een garde door elkaar. Voeg langzaam de olie al roerende aan het mengsel toe totdat er emulsie (binding) ontstaat. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
- Sprenkel de dressing over de salade.