Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke India bombay aardappelen op tafel.
- Breng in een grote kookpan water met zout aan de kook. Voeg de aardappelen toe en breng opnieuw aan de kook. Kook de aardappelen in ongeveer 30 minuten gaar. Giet af, laat wat afkoelen en verwijder de schil. Snijd ze in blokjes van 2,5 cm.
- Mix of vijzel de gemberwortel, knoflooktenen en kwarten tomaat tot een pasta.
- Verhit de olie in een wok of pan. Voeg de komijn- en mosterdzaadjes toe. Doe er, als de komijn begint te kleuren, de ui bij en bak 1 minuut. Voeg nu de gember-knoflookpasta, wat zout, de djintan, koenjit, garam masala, gemalen koriander en de chilipoeder toe. Zet het vuur heel laag en bak gedurende 2 minuutjes, af en toe roeren.
- Doe de stukjes tomaat erbij, roer en laat 1 minuut sudderen. Schep de aardappelblokjes erdoor en bak 3 tot 5 minuten totdat de aardappelen alle smaken hebben opgenomen.
- Proef en breng eventueel op smaak met wat zout. Schep de verse koriander erdoor en serveer!