Taart met verse vijgen en geitenkaas

Taart met verse vijgen en geitenkaas

Smulweb imageSmulweb

Romige geitenkaas en zoete vijgen in een knapperig bladerdeegje, deze taart is een echte traktatie. Perfect voor een feestelijke gelegenheid of gewoon omdat je er zin in hebt.

45 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 25 g Walnoten gepeld, ongezouten

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Taart met verse vijgen en geitenkaas op tafel.

  1. Ontdooi het bladerdeeg en rooster de walnoten. Halveer de vijgen en ris de blaadjes tijm van de takjes. Verkruimel de geitenkaas en maak hiervan een mengsel samen met de eieren, crème fraiche, tijmblaadjes, peper en zout.
  2. Vet een springvorm (26 cm) in met boter en bekleed die met 1 rol of 7 plakjes bladerdeeg. Bak de taartbodem eventueel 10 minuten voor als je niet het risico wil lopen op een kleffe bodem.
  3. Giet het mengsel van de geitenkaas, eieren, crème fraiche, peper, zout en tijm op de taartbodem.
  4. Verdeel de halve vijgen over de taart en strooi er de walnoten tussendoor. Verdeel de honing over de vijgen.
  5. Bak de taart gedurende 45 minuten op 200 graden.
  6. Garneer de taart met een handvol rucola.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Fruit Kaas Taart Vijgen