- 30 g Knolselderij
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Soep van rode bietjes met een topping van bieslookroom op tafel.
- Maak de bietjes, wortel en ui schoon en eventueel de knolselderij. Snijd de groenten in stukken. Pel en snipper de ui.
- Verhit olie in een pan. Bak hierin de uisnippers glazig. Voeg de overige groenten en het laurierblad toe en bak even mee.
- Voeg de bouillon erbij. Breng alles aan de kook. Laat plm. 15 - 20 minuten koken tot de groenten zacht zijn.
- Verwijder het laurierblad. Pureer de soep met de staafmixer. (Mocht de soep te dik zijn voeg dan nog wat bouillon toe.)
- Maak de soep op smaak met peper, zout, honing en balsamicoazijn.
- Meng de crème fraîche met de fijn gesneden bieslook. Voeg er een mespunt zout aan toe
- dat verhoogt de smaak!
- Doe de soep in glazen of kommen. Doe bovenop de soep de topping.