Bloemkool ovenschotel met kipkerrieananas

Bloemkool ovenschotel met kipkerrieananas

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke bloemkool ovenschotel met kipkerrieananas. De aardappels en bloemkool worden gegaard in dezelfde pan en tot puree gepureerd. De kipvakjes worden gebakken in olie en voorzien van kerrie. Room en ananas zorgen voor de finishing touch. Strooi geraspte kaas over de bovenkant en schuif de schotel in de oven!

45 min bereiden

hoofdgerecht

5 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Bloemkool ovenschotel met kipkerrieananas op tafel.

  1. Schil de ananas en snijd de harde binnenkant eruit. Snijd de rest in kleine partjes. Schil de aardappels en maak de bloemkool schoon en verdeel deze in roosjes. Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
  2. Kook de aardappels en bloemkool gaar in dezelfde pan. Giet het water af en maak er puree van met melk, boter, peper, zout en nootmuskaat.
  3. Verhit olie in een wok of pan en fruit de knoflook. Voeg de kipfilet toe en bak het rondom aan. Voeg peper, zout en kerrie toe en roer het geheel goed om.
  4. Voeg de ananas en room toe en laat de saus een beetje indikken. Bind eventueel bij met allesbinder of een ander bindmiddel.
  5. Doe het geheel in de onderste helft van een ovenschaal en doe er de aardappel/bloemkool puree overheen. Strooi er geraspte kaas overheen.
  6. Zet de ovenschaal 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Bloemkool ovenschotel