Mini monchoutaart

Mini monchoutaart

Smulweb imageSmulweb

Een mini monchoutaartje is ideaal als dessert of voor bij de koffie. De bodem van koekkruimels is heerlijk krokant en de romige Monchouvulling smelt op je tong. De vlaaivulling bovenop zorgt voor een heerlijk, fris accent.

25 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 430 g Hak taart & vlaaifruit kersen

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Mini monchoutaart op tafel.

  1. Stamp de koekjes fijn of hak ze in een keukenmachine. Smelt de boter en roer deze door de koekkruimels.
  2. Vet 2 springvormen in met boter en/of bekleed met bakpapier. Verdeel de koekkruimels over de bodem en druk zachtjes aan. Zet de vormen zolang in de koelkast.
  3. Mix de slagroom met de klopfix en de vanillesuiker stijf. Prak de Monchou met de suiker door elkaar en meng daarna met de slagroom.
  4. Schep het mengsel op de koekbodem en strijk de bovenzijde glad. Zet de taartjes minimaal 3 uur in de koelkast (liefst hele nacht).
  5. Haal de springvormen voorzichtig los, ga eventueel met een mes langs de randjes om ze los te snijden. Verdeel daarna de vlaaivulling over de taartjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Monchoutaart