- 0.1 g Sichuanpeper
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Malse chinese rundvlees herfst stoofpot op tafel.
- Snijd rundvlees in niet te kleine brokken (eerst op kamertemperatuur laten komen).
- Neem dan een stoofpan (met deksel) en laat een klont boter heet worden. Schroei blokken vlees snel dicht, doe er dan gesnipperde uien en geraspte gember bij en roerbak even mee.
- Voeg dan hoisinsaus, sojasaus, rijstwijn (of sherry) en pindakaas toe. Giet er dan warme runderbouillon (vers of tablet) op tot vlees net onderstaat. Roer en voeg dan kaneelstokje, steranijs en de bruine suiker toe.
- Zet vuur laag, deksel op de pan en 3 uur lekker laten pruttelen.
- Vlees valt bijna uit elkaar en ruikt lekker. Saus is bijna ingekookt. Proef of de smaak juist is en voeg anders nog een heel klein beetje (Chinese) peper en zout toe.
- Garneer af, voor de kleur, met gesnipperde bosuitjes, verwijder steranijsjes en kaneelstokje. Serveer heet. Eet smakelijk.