- 250 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 12 stappen deze heerlijke Pizzadeeg extra snel en eenvoudig op tafel.
- Gist met slokje water en theelepel suiker in koffiemok 10 minuten wellen.
- Zeef de bloem, voeg zout, warm water en olijfolie toe in een grote soeppan, meng alles goed door.
- Meng het gistmengsel met het bloemmengsel tot een homogeen mengsel.
- Kneed ongeveer 10 minuten op een bakmat of aanrecht tot elastisch deeg.
- Zet het deeg met deksel een uurtje weg in de zon of op de radiator.
- Maak pizzasaus of gebruik een kant-en-klaar potje pastasaus (vegetarisch).
- Bak de tomaten en gesnipperde ui, maal het met de staafmixer tot aangevulde smaakstoffen.
- Bak alle toppings eventueel in een pannetje en breng op smaak.
- Na een uur plat het deeg uit op bakmat of het aanrecht, bij bakmat niet invetten en bij bakpapier wel insmeren met olijfolie.
- Smeer de rand eventueel in met olijfolie en breng op smaak.
- Smeer de saus op het deeg, beleg de pizza en bestrooi met kaas.
- Voeg eventueel peper toe.