- 75 g Walnoten gepeld, ongezouten
- 2 el Bieslook vers
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Champignontaartjes met feta en walnoten op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Houd enkele plakjes champignons apart. Verhit de olie in een hapjespan en bak champignons, ui en prei ca. 5 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Laat het mengsel iets afkoelen.
- Bekleed de quichevormpjes elk met een plakje bladerdeeg en verdeel het champignonmengsel over de vormen.
- Klop in een maatbeker de eieren los met slagroom en roer feta, walnoten en peterselie erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel dit mengsel over de quichevormen en strooi de geraspte kaas erover. Leg hierop de achtergehouden plakjes champignon.
- Zet de quiches op het rooster in het midden van de oven en bak ze in ca. 35 minuten gaar en goudbruin.
- Garneer met bieslook.