Champignontaartjes met feta en walnoten

Champignontaartjes met feta en walnoten

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke hartige taartjes gevuld met champignons, prei en ui, op smaak gebracht met feta, walnoten, peterselie en bieslook. Een aanrader voor tijdens het avondeten.

45 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 75 g Walnoten gepeld, ongezouten
  • 2 el Bieslook vers

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Champignontaartjes met feta en walnoten op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Houd enkele plakjes champignons apart. Verhit de olie in een hapjespan en bak champignons, ui en prei ca. 5 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Laat het mengsel iets afkoelen.
  3. Bekleed de quichevormpjes elk met een plakje bladerdeeg en verdeel het champignonmengsel over de vormen.
  4. Klop in een maatbeker de eieren los met slagroom en roer feta, walnoten en peterselie erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Verdeel dit mengsel over de quichevormen en strooi de geraspte kaas erover. Leg hierop de achtergehouden plakjes champignon.
  6. Zet de quiches op het rooster in het midden van de oven en bak ze in ca. 35 minuten gaar en goudbruin.
  7. Garneer met bieslook.
eet smakelijk