Pittige pompoensoep

Pittige pompoensoep

Smulweb imageSmulweb

Pittige pompoensoep met tomaat, gepofte knoflook, wortel en chilisaus. Geroosterde pompoen geeft de soep extra smaak. Lepel de kom helemaal leeg!

45 min bereiden

voorgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 g Tijm vers
  • 1500 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Pittige pompoensoep op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Snijd de pompoen in stukken, verdeel over een bakplaat en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en rooster de stukken pompoen 35 minuten.
  3. Verhit de resterende eetlepel olie in een hapjespan en fruit hierin de uien met knoflook en wortel 4 minuten op laag vuur.
  4. Voeg de tomaten, kippenbouillon, tijm en laurierblaadjes toe en kook 25 minuten op heel laag vuur.
  5. Voeg de geroosterde pompoen toe aan de soep.
  6. Verwijder de tijm met laurierblaadjes uit de soep. Pureer de soep met de staafmixer en wrijf voor een heel gladde soep deze door met een zeef.
  7. Proef de soep en breng op smaak met zout, peper en chilisaus. Schenk de soep in borden en garneer eventueel met een toefje room en peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep