- 2 g Tijm vers
- 1500 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Pittige pompoensoep op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Snijd de pompoen in stukken, verdeel over een bakplaat en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en rooster de stukken pompoen 35 minuten.
- Verhit de resterende eetlepel olie in een hapjespan en fruit hierin de uien met knoflook en wortel 4 minuten op laag vuur.
- Voeg de tomaten, kippenbouillon, tijm en laurierblaadjes toe en kook 25 minuten op heel laag vuur.
- Voeg de geroosterde pompoen toe aan de soep.
- Verwijder de tijm met laurierblaadjes uit de soep. Pureer de soep met de staafmixer en wrijf voor een heel gladde soep deze door met een zeef.
- Proef de soep en breng op smaak met zout, peper en chilisaus. Schenk de soep in borden en garneer eventueel met een toefje room en peterselie.