- 2 tl Ras el Hanout
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Marokkaanse kip met sinaasappel op tafel.
- Doe de kip in een kom en voeg de zonnebloemolie, paprikapoeder en ras el hanout kruiden toe. Schep goed om zodat de kruiden goed verdeeld raken over de kip.
- Hak de ui, knoflook en gember fijn en bak in een pan lichtbruin. Voeg de kip toe en bak deze ca. 10 minuten rondom mooi bruin.
- Giet het sinaasappelsap en bouillon erbij en leg de kaneelstokjes tussen de kip.
- Bereiding tajine: Zet de tajine op een gasverdeler op het vuur of zet hem in een oven op 150 graden. Laat 30 minuten met gesloten deksel sudderen.
- Bereiding pan: Laat de kip 30 minuten zachtjes sudderen met gesloten deksel of afgedekt met aluminiumfolie.
- Hak de amandelen grof. Dit gaat makkelijk door ze in een zakje te doen en er een paar keer met de deegroller op te slaan.
- Bestrooi de kip met de amandelen en fijngehakte koriander. Serveer met couscoussalade.