Appel-gembercake

Appel-gembercake

Smulweb imageSmulweb

Kruidige appel-gembercake voor bij de koffie of thee. De cake is gemaakt met stukjes gember en kleingesneden appels. Dit geeft de cake zijn frisse smaak. Een verwennerij die niet mag ontbreken in jouw receptenboek.

45 min bereiden

tussendoortje

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Gemberolie

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Appel-gembercake op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Vet de cakevorm in met boter en bestuif met bloem.
  3. Schil de appels, verwijder het klokhuis. Snijd 1 1/2 appel in hele dunne plakjes. De overgebleven helft van de appel in schijfjes (komt bovenop de cake).
  4. Klop de boter met de suiker en de vanillesuiker tot een lichtgele massa (plm. 5 minuten). Voeg één voor één de eieren toe. De volgende pas als het eerdere is opgenomen.
  5. Schep het cakemeel of zelfrijzend bakmeel voorzichtig door de boter-eimassa en schep de gemberstukjes en het gembernat ook voorzichtig door het beslag.
  6. Doe 1/3 van het beslag in de ingevette vorm en leg hierop een de helft van de appelplakjes. Doe weer 1/3 van het beslag in de vorm en hierop de rest van de appelplakjes. Doe restant deeg erop en garneer met de schijfjes appel.
  7. Bak de cake in het midden van de voorverwarmde oven gedurende plm. 60 minuten. Prik de cake met bijvoorbeeld een satéprikker om te testen of hij gedaan is en laat de cake afkoelen op een rooster.
  8. Smul ervan!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Fruit Cake Appel