Aubergine met labne en sumak

Aubergine met labne en sumak

Smulweb imageSmulweb

Een super heerlijk en gemakkelijk te bereiden gerecht! Geroosterde aubergine met labne en sumak op een bedje van bladpeterselie en besprenkeld met olijfolie. Dit gerecht is perfect om te serveren als hapje of bijgerecht.

15 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Aubergine met labne en sumak op tafel.

  1. Leg de schone theedoek in het vergiet en schep daar de yoghurt op. Zet er een lekbakje onder. Laat de yoghurt een paar uur of een nachtje uitlekken, afhankelijk van hoe stevig je de labne wilt hebben.
  2. Snijd de aubergines in de lengte doormidden en snijd ze dan bij het vruchtvlees kruislings in tot de schil, zodat er een ruitjesmotief ontstaat. Bestrooi het vruchtvlees met zout en laat het minstens een uur staan. Dep de aubergines droog met keukenpapier.
  3. Kwast de aubergines royaal in met olijfolie en rooster ze op een hete grill aan weerszijden goudbruin en sappig. Keer ze regelmatig om verbranden te voorkomen. Schik de gare aubergines op een schaal met het vruchtvlees naar boven.
  4. Lepel op iedere aubergine een royale portie labne en bestrooi met grof zeezout, peper en sumak naar smaak. Snijd de bladpeterselie grof en strooi die vlak voor het serveren met wat goede olijfolie over de aubergines. Serveer het gerecht warm.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Aubergine