Pulled porc

Pulled porc

Smulweb imageSmulweb

Langzaam gegaarde varkensnek of procureur met een kruidenrub, gebraden op een winter BBQ of in een heteluchtoven. Serveertip: op een zacht broodje met een fris/zure koolsalade en BBQ saus.

45 min bereiden

lunch/brunch gerecht

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1750 g Procureur

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Pulled porc op tafel.

  1. Kruid de varkensnek of procureur met de kruidenrub.
  2. Laat het vlees langzaam indirect garen op de winter BBQ of in de heteluchtoven (100-120°C) tot een kern van 85-90 ºC. Na verloop van tijd ontstaat er een 'bark', dit is een soort korst die mede ontstaat door lange garing en het karamelliseren van de suikers uit de RUB. Pak het vlees goed in met aluminium folie en laat het vlees vervolgens 1 uur rusten. Neem 2 vorken en trek het vlees tot draadjes.
  3. Serveertip: neem een zacht broodje, maak een bedje met een fris/zure koolsalade, daarop de pulled porc en een BBQ saus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Salade Koolsalade