Quiche met paddenstoelen en brie

Quiche met paddenstoelen en brie

Smulweb imageSmulweb

Quiche met paddenstoelen en brie. Een smaakvol vegetarisch gerecht. Verwen jezelf met deze hartige taart die bereid is met paddenstoelen, room, eieren en brie. Garneer met enkele verse paddenstoelen en geniet van deze heerlijke quiche. Perfect voor een zomerse dag!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 750 g Paddenstoelenmix

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Quiche met paddenstoelen en brie op tafel.

  1. Maak de paddenstoelen schoon met een borsteltje of doekje en snijd ze in schijfjes. Schil de ui en snijd in halve ringen. Snijd de brie in lange repen. Klop de eieren los en voeg er de room aan toe.
  2. Vet de quiche of bakvorm in en bekleed deze met het deeg. Bak deze 10 tot 15 minuten voor een drogere bodem.
  3. Haal na 10 tot 15 minuten de bodem uit de oven. Als de rand naar beneden is gezakt tijdens het voorbakken dan kun je met een paar repen deeg een nieuwe rand maken (goed aandrukken).
  4. Bak ondertussen de spekreepjes eerst met de uien. Voeg in gedeeltes de paddenstoelen toe. Maak dit op smaak met 1 paddenstoelen bouillontablet en zwarte peper. Voeg GEEN zout toe, dit zit al genoeg in de spekjes en in de bouillon tablet.
  5. Verdeel het paddenstoelenmengsel op de voorgebakken bodem. Let op: het mag NIET nat zijn anders krijg je alsnog een kleffe bodem. Bind het eventueel een beetje met bv. allesbinder.
  6. Giet hierover het ei/room mengsel. Verdeel de repen brie over de taart en garneer met een paar achtergehouden paddenstoelen.
  7. Bak de taart nog ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Groente Kaas