Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Spaanse sperziebonen met chorizo op tafel.
- Snijd de sperziebonen in stukjes van 3 cm. Blancheer ze 5 minuten in ruim kokend water met wat zout, giet ze af, spoel met koud water en laat ze uitlekken in een vergiet. Snijd de chorizo in dunne plakjes en, wanneer je dat nodig vindt, ieder plakje in kwartjes.
- Verhit de pan, wanneer heet, doe de olie erin en roerbak de ui, paprika en knoflook ca. 3 minuten. Als je gerookte paprika uit de pot gebruikt, voeg deze nog niet toe.
- Voeg de sperziebonen en tomaatreepjes toe aan het uienmengsel en breng het geheel op smaak met zout, peper en citroensap. Laat het gerecht 4 minuten met deksel op de wok zacht pruttelen. Voeg na 2 minuten de tomatenpuree of ketchup toe en warm even mee.
- Voeg, wanneer nodig, wat water toe, zodat je een smeuige tomatensaus rondom de boontjes krijgt. Voeg gerookte paprika toe, indien gewenst.
- Serveer direct en geniet van de heerlijke smaken van deze sperziebonen-chorizowok.