Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Maaltijdsalade met gerookte paling op tafel.
- Klop eerst alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Voeg als laatste de olie toe zodat de suiker eerst kan oplossen.
- Kook de aardappels met wat zout gaar en laat ze uitstomen.
- Snijd de appel in kleine stukjes en zet deze tot gebruik in een schaaltje water met 1 el citroensap. Snijd het lof in fijne reepjes en zet deze in een ander schaaltje met water en 1 el citroensap.
- Fileer de palingen (met de achterkant van een mes of een lepel gaat dit super, oefening baart kunst).
- Zet twee borden klaar. Stapel in deze volgorde: eerst de veldsla, dan de aardappels, 1 el dressing over ieder bord, de tomaat, stengelui, komkommer, uitgelekte appelstukjes en witlof, de eieren in partjes en dan de paling. Verdeel hierover de rest van de dressing.
- Garneer met een snuif paprikapoeder.