Mosselen op griekse wijze met feta en ouzo

Mosselen op griekse wijze met feta en ouzo

Smulweb imageSmulweb

Een Griekse twist aan een klassieke zeevrucht. Mosselen besprenkeld met ouzo, en geserveerd met verbrokkelde feta. Voor een optimale smaakbeleving eerst de sjalotjes, het tomaat en de knoflook aanfruiten. Vergeet niet om de mosselen te controleren en af te spoelen!

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Mosselen op griekse wijze met feta en ouzo op tafel.

  1. Spoel de mosselen goed af en controleer op kapotte exemplaren. Gooi deze weg.
  2. Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Haal de velletjes van de tomaten af (eventjes onderdompelen in kokend water) en snijd ze in kleine blokjes. Pel en plet de knoflook en hak het fijn. Verkruimel de feta.
  3. Verhit de olijfolie en fruit hierin de knoflook, sjalotten en tomaat. Bestrooi met een beetje peper uit de molen.
  4. Voeg de mosselen toe, giet er de ouzo bij en strooi de feta eroverheen.
  5. Schud de mosselen af en toe om en als ze open staan, zijn ze klaar.
eet smakelijk