tonijn in pittige tomaten ketjap saus

tonijn in pittige tomaten ketjap saus

Smulweb imageSmulweb

Met deze tonijn in pittige tomaten ketjap saus waan je jezelf even in Azië: heerlijk kruidig en zoet door de ketjap. Van de sappige tonijn en de zachte rijst worden we helemaal zen!

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 160 g Tonijn carpaccio
  • 15 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke tonijn in pittige tomaten ketjap saus op tafel.

  1. Maal met de staafmixer een boemboe van de knoflook, ui, gember, basterdsuiker, de 2 soorten sambal, trassi tomatenpuree, zout en peper en de ketjap.
  2. Verhit wat olie in de pan en fruit de boemboe op niet al te hoog vuur al roerend zachtjes 1 minuut.
  3. Zet vervolgens het vuur hoger, voeg de tomatenstukjes en het limoensap toe en laat dit een minuutje zachtjes pruttelen.
  4. Voeg de tonijn toe met 15 ml water. Laat dit geheel zachtjes 10 minuten pruttelen.
  5. Kook ondertussen de rijst volgens de voorschriften op de verpakking.
  6. Serveer de tonijn in pittige tomaten ketjap saus op of naast de rijst.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Sauzen