Garnalen in knoflook - gambas al ajillo

Garnalen in knoflook - gambas al ajillo

Smulweb imageSmulweb

Garnalen in knoflook (gambas al ajillo) is een klassieke en snelle Spaanse tapa. Je maakt dit recept met garnalen, knoflook, chilipeper, olijfolie en peterselie. Serveer direct uit de pan en lik je vingers erbij af.

15 min bereiden

voorgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Garnalen in knoflook - gambas al ajillo op tafel.

  1. Maak de gamba’s schoon. Schil de knoflook en snijd in dunne plakjes. Hak de chilipeper fijn. Zet een pan op middelhoog vuur en voeg de olijfolie toe. Doe knoflook en chilipeper erbij.
  2. Als de knoflook begint te bruisen, voeg je de gamba’s toe met een snufje zout. Bak de garnalen 1-2 minuten, of net lang genoeg om de gamba’s roze te laten verkleuren.
  3. Strooi gesneden peterselie over de garnalen en roer goed door. Serveer de gamba’s in knoflook (gamba’a al ajillo) warm uit de pan rechtstreeks op tafel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden