Kipfilet met kerriesaus en doperwten

Kipfilet met kerriesaus en doperwten

Smulweb imageSmulweb

Kipfilet met kerriesaus en doperwten met krielaardappeltjes, mais en ananas. De kerriesaus is gemaakt op basis van ananassap. Een feestje van smaken op tafel. Serveer met een gemengde salade.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 25 g Vloeibare margarine

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Kipfilet met kerriesaus en doperwten op tafel.

  1. Ui pellen en snipperen. Verhit boter in een braadpan en fruit de ui met kerriepoeder ca. 2 minuten.
  2. Voeg kipfilet toe en bak ca. 5 minuten rondom bruin.
  3. Voeg krielaardappeltjes, doperwten, mais en bouillonpoeder toe. Schep alles goed door elkaar. Laat met deksel op pan in ca. 10 minuten gaarsmoren. Schep af en toe om.
  4. Giet de ananasstukjes boven een maatbeker af. Vul het ananassap aan met water tot 1,5 dl. Voeg met een garde het kerriesausmengsel al roerende toe aan het kip-doperwten-aardappelmengsel.
  5. Schep de ananas, zilveruitjes en room erdoor. Verwarm ca. 3 minuten tot de saus mooi gebonden is.
  6. Serveer met een gemengde salade.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Sauzen Groente