- 2 el Geraspte kaas Parmezaanse
- 0.5 g Chilivlokken
- 150 g Zure room
- 1 el Tijm vers
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Gevulde zoete aardappel met citroenroom op tafel.
- Verwarm de oven voor tot 200 C. Leg de zoete aardappelen in hun geheel op een bakplaat en bak ze ongeveer 40 minuten in de oven tot ze heel zacht zijn. Halveer de warme aardappelen in de lengte. Schep vervolgens het merendeel van het aardappelkruim voorzichtig uit de schil, maar laat een dikke laag kruim tegen de schil zitten en zorg ervoor dat de schil niet scheurt.
- Doe het aardappelkruim in een kom. Meng er Parmezaanse kaas, chilivlokken, lente-ui, 2 eetlepels zure room, de helft van de geraspte citroenschil en alle kruiden door. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Schep de vulling terug in de aardappelschillen en zet ze op de bakplaat. De schillen lijken misschien zacht, maar ze worden vanzelf weer krokant in de oven. Strooi het broodkruim erover en besprenkel met olijfolie.
- Bak de gevulde aardappelen gedurende 10 minuten in de oven tot het broodkruim goudbruin is en de vulling goed warm is.
- Meng ondertussen de rest van de zure room met de rest van de geraspte citroenschil. Serveer de gevulde aardappelen met de zure room.