Funcooking met de pizzarette

Funcooking met de pizzarette

Smulweb imageSmulweb

Funcooking met de pizzarette. Maak zelf de lekkerste pizza's met het recept voor de pizzadeeg en tomatensaus. Voeg je eigen favoriete toppings toe en geniet van een avondje gezelligheid.

120 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 150 ml Water
  • 400 g Tomaten gepeld
  • 50 g Basilicum vers

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Funcooking met de pizzarette op tafel.

  1. Doe de gist met de suiker in een kommetje met 1,5 deciliter water en roer tot het opgelost is.
  2. Meng in een grote kom het zout en de bloem. Maak na het mengen een kuiltje in het midden en giet de oplossing van het gist hierin. Voeg ook de rest van het lauwwarme water met de olijfolie toe.
  3. Kneed het mengsel met je handen door totdat het een stevige massa wordt die niet meer aan de randen van de kom vastkleeft. Maak het aanrechtblad goed schoon en droog en bestuif het dan met een beetje bloem. Elastisch maken doe je door het pizzadeeg met beide handen stevig uit en op te rollen. Wanneer je dit zo'n 10 minuten doet is het deeg helemaal goed! Of mix het mengsel met de deeghaken van een mixer voor ongeveer 10 minuten totdat het deeg klaar is.
  4. Maak een bal van het deeg en smeer deze lichtjes in met olijfolie. Laat de bal een uur lang staan op kamertemperatuur.
  5. Rol het pizzadeeg uit tot het ongeveer een halve cm dik is. Met de uitsteekvorm kun je de juiste afmetingen voor de pizzarette bodems maken.
  6. Mix de puree, gepelde tomaten, olijfolie en knoflook door elkaar. Zorg dat de gepelde tomaten geprakt zijn of doe ze anders even in de blender. Voeg naar eigen smaak een beetje zout, peper en oregano toe. Breng het geheel langzaam aan de kook, dit kan in een steelpannetje of bak de knoflook en puree kort in de olijfolie voor meer smaak en voeg daarna de gepelde tomaten toe. Langzaam laten koken en goed doorroeren.
  7. Maak de tomatensaus op smaak met zout, peper, oregano en basilicum.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pizza