Gebakken speklappen met honing-chilisaus marinade uit de oven

Gebakken speklappen met honing-chilisaus marinade uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Heb jij deze gebakken speklappen met honing-chilisaus marinade uit de oven al geprobeerd? Als je ze op tijd in de oven doet, kun je heerlijk genieten van de knapperige speklappen met een zoete en pittige marinade. Smakelijk!

45 min bereiden

bijgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1 el Honing
  • 1 el Koriander

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gebakken speklappen met honing-chilisaus marinade uit de oven op tafel.

  1. Zet de oven aan op 200 °C.
  2. Meng de honing, chilisaus en sambal goed met elkaar. Smeer de speklappen goed in met dit mengsel.
  3. Smeer een bakvorm in met wat boter en leg hierop de speklappen. Verdeel de resterende marinade over de speklappen.
  4. Als de oven voorverwarmd is, kunnen de speklappen hierin voor ongeveer 30 minuten. Draai ze na ongeveer 15 minuten om, zodat ze aan beide kanten mooi goudbruin en knapperig kunnen worden. Neem wat dikkere speklappen anders bakken ze te vlug droog.
  5. Als de tijd om is, kunnen de speklappen uit de oven worden gehaald en geserveerd worden. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Speklap