Frisse venkelsalade met sinaasappel en avocado

Frisse venkelsalade met sinaasappel en avocado

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke frisse venkelsalade met sinaasappel en avocado. De venkel wordt in zo dun mogelijke reepjes gesneden en vervolgens gemengd met blokjes avocado, fijngesneden sinaasappels en lente-uitjes. De salade wordt afgemaakt met de dressing en geroosterde zonnebloempitjes.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1 Avocado
  • 1000 ml Sinaasappelsap
  • 0.4 el Honing

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Frisse venkelsalade met sinaasappel en avocado op tafel.

  1. Maak een dressing van de bovenstaande ingrediënten.
  2. Verwijder de harde kern uit de venkel en snijd deze in zo dun mogelijke reepjes. Hou het groen apart voor de garnering.
  3. Maak de avocado schoon en snijd deze in blokjes.
  4. Schil de sinaasappels en snijd deze fijn.
  5. Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes.
  6. Schep de venkel, avocado, sinaasappel en lente ui door elkaar en voeg eerst de dressing toe en schep er daarna de slablaadjes doorheen.
  7. Strooi er als laatste wat geroosterde zonnebloempitjes overheen en garneer met het achtergehouden groen van de venkel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Fruit Groente Venkelsalade Sinaasappel Avocado