Bloemkooltaart

Bloemkooltaart

Smulweb imageSmulweb

Deze bloemkooltaart met gesmoorde ui, spekjes en geraspte kaas is overheerlijk. De bloemkoolroosjes blijven heel en de smaak van kurkuma en basilicum maken dit gerecht helemaal af. Een feestje op je bord.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 el Basilicum vers

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Bloemkooltaart op tafel.

  1. Zet de oven aan op 200°C. Kook de bloemkoolroosjes in 15 minuten zacht, giet af en zet even apart.
  2. Snijd van de ui 4 ronde schijven van ongeveer 1/2 cm dik, haal de ringen los van elkaar en bewaar deze even. Snijd de rest in stukjes. Weeg de bloem af en meng deze met de kurkuma en bakpoeder.
  3. Smeer de ovenschaal in met boter en bestrooi met wat sesamzaad of gebruik een springvorm zoals beschreven bij 'Hulpmiddelen'.
  4. Verwarm de olie in een pan en bak hierin de spekjes met bovengenoemde kruiden. Als deze kleur krijgen, voeg dan de ui toe en bak deze mee tot deze glazig is. Zet het vuur uit en zet even apart.
  5. Klop in een kom de eieren los. Voeg de bloem, kurkuma en bakpoeder toe en vermeng tot een glad geheel. Voeg de gesmoorde ui en spekjes toe, gevolgd door de geraspte kaas, gesneden basilicum, 1 theelepel zout en flink wat peper. Klop alles goed glad en schep er dan voorzichtig de bloemkoolroosjes onder, zonder dat ze kapot gaan.
  6. Giet het mengsel dan in de ingesmeerde ovenschaal en verdeel de uienringen erover. Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak gedurende 45 minuten, tot de taart stevig en goudbruin is. Een in het midden van de taart gestoken mes moet er droog uitkomen.
  7. Serveer de taart en geniet ervan!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden