Speltpasta in tomatensaus met runderballetjes (gezond)

Speltpasta in tomatensaus met runderballetjes (gezond)

Smulweb imageSmulweb

Deze speltpasta met runderballetjes varieert van de standaard pasta bolognese. Rijkgevuld tomatensaus met gesneden sjalot, ui, knoflook, aubergine en courgette en gekruide balletjes. Maak 'm af met geraspte kaas en pijnboompitten. Eet smakelijk!

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Basilicum vers

Bereidingswijze

Zet in 15 stappen deze heerlijke Speltpasta in tomatensaus met runderballetjes (gezond) op tafel.

  1. Zet een grote pan met water op voor de pasta en breng dit aan de kook.
  2. Voeg in een grote kom het rundergehakt, ei, melk, gesneden sjalot en peper en zout. Kneed alles goed door elkaar tot het 1 geheel wordt.
  3. Zodra het water kookt kan de pasta in de pan. Breng het dan nogmaals aan de kook en laat dit vervolgens in 10 a 15 minuten zachtjes doorkoken tot de pasta gaar is.
  4. Kneed hier kleine balletjes van (indien dit niet mogelijk is giet er dan extra melk of olijfolie bij).
  5. Snijd de ui, knoflook, aubergine en courgette in kleine stukjes en bak de groenten kort op hoog vuur.
  6. Voeg de tomatenblokjes toe en laat dit 1 a 2 minuten pruttelen.
  7. Voeg een bouillonblokje, scheut olijfolie en peper en zout toe.
  8. Bak de gehaktballen in een andere pan tot ze gaar zijn.
  9. Verwarm een droge koekenpan en bak hierin de pijnboompitten kort tot ze lichtbruin zijn (dus zonder olie).
  10. Snijd de basilicum en voeg dit ook toe aan de saus.
  11. Voeg de gehaktballen bij de saus.
  12. Schep de pasta op een bord.
  13. Schep hier een aantal grote lepels van de saus overheen.
  14. Strooi geraspte kaas en pijnboompitten over het gerecht.
  15. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen