- 1 el Basilicum vers
Bereidingswijze
Zet in 15 stappen deze heerlijke Speltpasta in tomatensaus met runderballetjes (gezond) op tafel.
- Zet een grote pan met water op voor de pasta en breng dit aan de kook.
- Voeg in een grote kom het rundergehakt, ei, melk, gesneden sjalot en peper en zout. Kneed alles goed door elkaar tot het 1 geheel wordt.
- Zodra het water kookt kan de pasta in de pan. Breng het dan nogmaals aan de kook en laat dit vervolgens in 10 a 15 minuten zachtjes doorkoken tot de pasta gaar is.
- Kneed hier kleine balletjes van (indien dit niet mogelijk is giet er dan extra melk of olijfolie bij).
- Snijd de ui, knoflook, aubergine en courgette in kleine stukjes en bak de groenten kort op hoog vuur.
- Voeg de tomatenblokjes toe en laat dit 1 a 2 minuten pruttelen.
- Voeg een bouillonblokje, scheut olijfolie en peper en zout toe.
- Bak de gehaktballen in een andere pan tot ze gaar zijn.
- Verwarm een droge koekenpan en bak hierin de pijnboompitten kort tot ze lichtbruin zijn (dus zonder olie).
- Snijd de basilicum en voeg dit ook toe aan de saus.
- Voeg de gehaktballen bij de saus.
- Schep de pasta op een bord.
- Schep hier een aantal grote lepels van de saus overheen.
- Strooi geraspte kaas en pijnboompitten over het gerecht.
- Eet smakelijk!