Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Quiche met spinazie gerookte zalm en (kastanje)champignons op tafel.
- Kook de spinazie en laat deze goed uitlekken door er iets zwaars op te zetten, bijvoorbeeld een kan water op een bord.
- Snijd de champignons in plakjes.
- Kluts de eieren samen met de melk en meng er de kruidenkaas doorheen.
- Vet de quichevorm in met boter en doe er het deeg in. Druk de randen goed aan en zet dit alvast even in de oven op 200 graden.
- Bak de champignons en zet deze opzij.
- Haal de vorm met de bodem na ongeveer 10 tot 15 minuten weer uit de oven en verdeel er de uitgelekte spinazie overheen. Bestrooi met peper en zout.
- Verdeel de plakjes zalm over de spinazie en daarbovenop komen de gebakken champignons.
- Giet het mengsel van eieren, melk en kruidenkaas eroverheen en zet dit geheel nog ongeveer 45 minuten in de oven op 200 graden.
- Garneer de quiche met een beetje peterselie.