Echte indonesische sate marinade smultopper

Echte indonesische sate marinade smultopper

Smulweb imageSmulweb

Kippendij, hamlap of varkensnek, de Indische marinade voor saté is gewoonweg goddelijk! Met rode peper, gember, sjalotten, limoen en ketjap manis. Marinade is ook geschikt voor babi pangang. Zet de Indonesische smaken op tafel!

10 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

  • 1 el Water

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Echte indonesische sate marinade smultopper op tafel.

  1. Snijd rode peper doormidden, verwijder zaadlijst en snipper heel fijn. Snipper sjalotten grof, hak knoflook fijn of pers, pers sap van de limoenen, rasp gember.
  2. Doe dit in een RVS schaal en voeg ketjap manis toe. Roer door elkaar, proef en breng hoog op smaak met wat basterdsuiker, gebruik 1 tl en zeezout.
  3. Indien marinade te geconcentreerd smaakt, verdun deze dan met weinig water. De marinade is nu gereed voor gebruik en kan enkele dagen, afgedekt, bewaard worden in de koelkast.
  4. Marineer er kipfilet, kippendij, hamlap, varkensnek/schouder (procureurlap) of varkenshaas mee en maak daar saté ajam of babi op de grill of barbecue van.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Indonesisch