Mini quiches met zalm en rivierkreeftjes

Mini quiches met zalm en rivierkreeftjes

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke mini quiches met zalm en rivierkreeftjes zijn ideaal als hapje bij een feestje of als voorgerecht bij een diner. Het romige mengsel van roomkaas, ei en verse kruiden geeft de quiches een verrukkelijke smaak. Last but not least, perfecte af te maken met de gerookte zalm.

25 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 80 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Mini quiches met zalm en rivierkreeftjes op tafel.

  1. Doe de patentbloem, in blokjes geneden boter en zout in een mengkom en meng ze met een keukenmachine met platte menghaak of mixer door elkaar totdat de boter in de bloem is opgenomen.
  2. Voeg koud water in één keer toe en meng tot alles samenkomt tot een deegbal. Laat de deegbal ca. 1 uur in plasticfolie rusten in de koelkast.
  3. Strooi bloem op het werkblad en rol de deegbal uit tot een dunne lap. Bedek een ingevette bakvorm met het deeg of steek rondjes uit de deeglap voor een muffinvorm.
  4. Maak een mengsel van roomkaas, ei, kruidenroomkaas, verse dille, mierikswortel, bosuitjes, bieslook, rivierkreeftjes, gerookte zalm en breng op smaak met peper en zout. Vul de hartige taartjes met het mengsel.
  5. Bak de taartjes ca. 20 minuten op 180 graden hetelucht.
  6. Eet smakelijk!
eet smakelijk