Zomerse couscoussalade met druiven en gemarineerde kip

Zomerse couscoussalade met druiven en gemarineerde kip

Smulweb imageSmulweb

Proef de zomer in deze couscoussalade met gemarineerde kip, groente, feta en zoete druiven. Een kleurrijk en smakelijk gerecht waarvan je de dressing kunt dippen met brood. Helemaal goed als er vrienden komen eten!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 10 tl Ras el Hanout
  • 500 ml Water
  • 15 g Grenadine

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Zomerse couscoussalade met druiven en gemarineerde kip op tafel.

  1. Maak een marinade van yoghurt, 2 eetlepels ras el Hanout, 1 eeltepel olie en iets zout. Snijd de kipfilet in reepjes en doe ze bij de marinade, laat minimaal 1 uur marineren in de koelkast.
  2. Doe de couscous bij het kokende water en laat 5 minuten staan. Roer na 5 minuten de couscous door en laat het goed afkoelen.
  3. Haal de zaadlijsten uit de courgette en snijd het in kleine blokjes. De paprika, venkel, groene asperges en lente-ui in kleine stukjes snijden.
  4. Verwarm iets olie in de pan en bak de courgette aan. Doe er daarna de paprika en asperges bij. Wanneer het beetgaar is, roer er dan de vadouvan door en bak even mee. Voeg daarna sap van een halve citroen en halve sinaasappel en zout toe. Roer de venkel erdoor als het mengsel nog warm is. Laat het afkoelen.
  5. Roer de afgekoelde couscous en groenten door elkaar in een grote schaal. Voeg de lente-ui en de verkruimelde feta toe.
  6. Maak een dressing van yoghurt, sap van de halve citroen en sap van de halve sinaasappel, zout en granaatappelsap. Roer de dressing door de salade en voeg de druiven toe. Goed proeven!
  7. Verhit een pan en bak de gemarineerde kip op hoog vuur aan, tot de kip gaar en droog is.
  8. Serveer de salade op een bord met de kip eroverheen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bbq