Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Griekse lamsbout met rijstvormige pasta (arni yiouvestsi) op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verwijder overtollig vet van de lamsbout en pers de citroen erover uit. Wrijf het vlees in met het sap. Doe 4 el olijfolie in een ovenschaal. Voeg de lamsbout toe en besprenkel met de rest van de olie. Wrijf het vlees in met het paprikapoeder en de knoflook en breng royaal op smaak met peper en zout. Voeg de tomatenstukjes, lente ui, oregano en een kaneelstokje toe en strooi er wat zout overheen. Zet de schaal in de oven en rooster 30 minuten.
- Voeg 250 ml heet water toe aan de ovenschaal en laat 1 uur braden. Draai de lamsbout halverwege de kooktijd om.
- Kook intussen de pasta beetgaar, giet af en schep de pasta om het lamsvlees heen. Voeg 375 ml heet water toe aan de schaal en meng voorzichtig met de tomaten. Zet terug in de oven en laat nog eens 10 tot 15 minuten braden, of tot de pasta het vocht bijna helemaal heeft opgenomen maar er nog altijd een laag saus in de schaal staat.
- Haal de schaal uit de oven en laat 5 minuten rusten op een warme plaats. Serveer de pasta met kaas erbij voor de liefhebbers.