Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Cajunburger op tafel.
- Snijd ½ paprika in repen van 2 cm breed. Rooster de repen paprika op een hete barbecue +/- 2 minuten aan elke kant.
- Snijd ½ paprika in kleine blokjes en bak deze +/- 3 minuten in hete olie in een koekenpan met de ui blokjes en bleekselderij. Leg het groentemengsel op een bord en laat het afkoelen.
- Meng het gehakt met de cajunkruiden en vorm 8 zeer platte hamburgers van elk ongeveer 10 x 6 cm.
- Verdeel de groenten met de kaas over het midden van 4 hamburgers en druk de andere 4 hamburgers er bovenop. Druk de zijkanten van het vlees met de duimen goed op elkaar.
- Rooster de hamburgers +/- 4 minuten aan elke kant op een hete barbecue.
- Serveer de hamburgers op het stokbrood met de repen paprika, ijsbergsla, schijfjes tomaat, augurk en uienringen. Doe daaroverheen sauzen naar smaak en serveer dit warm.