Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Rijstsalade met maïs, appel en kerriedressing op tafel.
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en zet deze apart met het deksel op de pan.
- Bak ondertussen de ui, knoflook en prei in de olijfolie. Na 2 à 3 minuten is dat klaar en kun je de gegaarde groenten door de rijst scheppen.
- Laat dit goed afkoelen en schep het af en toe om, zodat de rijst niet gaat plakken. Bespaar jezelf tijd door de dressing te maken terwijl de rijst afkoelt.
- Meng de yoghurtmayonaise met het ananassap, limoensap en kerriepoeder. Voeg peper en zout toe voor wat extra smaak.
- Als de rijst is afgekoeld, wordt het tijd om de salade te maken. Schep de maïs, appel, ananasstukjes en peterselie bij de rijst en groenten.
- Doe het deksel op de pan en schud de salade flink door elkaar. Giet de dressing over de salade en schep alles nog een paar keer goed om.