Rijstsalade met maïs, appel en kerriedressing

Rijstsalade met maïs, appel en kerriedressing

Smulweb imageSmulweb

Een verse salade met rijst, maïs, appel en kerriedressing. De salade is afgekoeld en samen met de dressing heb je een heerlijk gerecht. Voeg ananasstukjes en peterselie toe voor die extra touch!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Rijstsalade met maïs, appel en kerriedressing op tafel.

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en zet deze apart met het deksel op de pan.
  2. Bak ondertussen de ui, knoflook en prei in de olijfolie. Na 2 à 3 minuten is dat klaar en kun je de gegaarde groenten door de rijst scheppen.
  3. Laat dit goed afkoelen en schep het af en toe om, zodat de rijst niet gaat plakken. Bespaar jezelf tijd door de dressing te maken terwijl de rijst afkoelt.
  4. Meng de yoghurtmayonaise met het ananassap, limoensap en kerriepoeder. Voeg peper en zout toe voor wat extra smaak.
  5. Als de rijst is afgekoeld, wordt het tijd om de salade te maken. Schep de maïs, appel, ananasstukjes en peterselie bij de rijst en groenten.
  6. Doe het deksel op de pan en schud de salade flink door elkaar. Giet de dressing over de salade en schep alles nog een paar keer goed om.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Fruit Rijstsalade Appel