Gemarineerde op de huid gebakken zalm met zachte citroenroomsaus

Gemarineerde op de huid gebakken zalm met zachte citroenroomsaus

Smulweb imageSmulweb

Gemarineerde zalmfilets met roze peperkorrels en lemon pepper. Gebakken op de huidzijde tot deze krokant is. Geserveerd met een zachte citroenroomsaus met verse peterselie. Ideaal voor bijzondere gelegenheden of een gezellig diner thuis op tafel.

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 10 tl Roze Peperkorrels
  • 5 tl Euroma Lemon Pepper

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Gemarineerde op de huid gebakken zalm met zachte citroenroomsaus op tafel.

  1. Leg de zalmfilets in een schaal. Druk de roze peperkorrels en de lemon pepper in de zalm. Strooi wat zout over de vis (liefst vers gemalen). Meng het citroensap met de witte wijn en giet dit over de zalm. Laat een uurtje intrekken.
  2. Verhit de olie in de koekenpan. Haal de zalm uit de marinade. (Marinade bewaren). Bak de zalm op de huidzijde krokant. Plm. 5 - 7 minuten. Je ziet de zalm langzaam verkleuren. Bak daarna nog heel even (2 minuten) de zalm aan de andere zijde. De zalm mag niet doorgebakken zijn. Liefst nog een klein beetje rauw aan de binnenzijde.
  3. Haal de zalm uit de pan. Blus af met de overgebleven marinade. Breng aan de kook. Giet de room erbij en laat nog heel even doorkoken. Maak de saus op smaak met peper en zout.
  4. Leg de zalm nog even in de saus en garneer met wat peterselie.
eet smakelijk