Bereidingswijze
Zet in 12 stappen deze heerlijke Simpele maar lekkere nasi (kan vegetarisch) op tafel.
- Snijd de prei, ui en knoflook in stukjes.
- Bak de prei, ui en knoflook in een wok met een scheut olijfolie goed gaar.
- Voeg een flinke scheut ketjap toe en laat de prei verder doorbakken.
- Kook ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Meng de gekookte rijst met de prei, ui en knoflook in de wok. Roer alles goed door elkaar en voeg nog wat ketjap toe.
- Verlaag het vuur en blijf goed roeren.
- Snijd de gekookte ham in blokjes en voeg deze toe aan de nasi.
- Klop in een mok de eieren samen met wat sambal of peper.
- Verhit boter in een koekenpan en bak een omelet van het eimengsel.
- Snijd de omelet in stukjes en voeg deze als laatste toe aan de nasi.
- Roer het geheel goed door en bak nog even op een hoger vuur.
- Smakelijk eten!