Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Kofta met tomatenrijst en tzaziki op tafel.
- Doe het gehakt in een kom en voeg de overige ingrediënten voor de kofte toe. Kneed goed door elkaar. Verdeel het gehakt in achten en kneed met je handen er ovale ballen van. Rijg ze aan een prikker en laat ze 30 minuten in de koelkast opstijven.
- Snipper het uitje en de knoflook en fruit deze in een klein beetje olie aan. Voeg de rijst toe en bak al omscheppend een minuutje mee. Voeg de bouillon en de tomatenblokjes toe.
- Laat de rijst ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen tot het vocht is opgenomen. De rijst hoeft niet helemaal droog te zijn maar mag nog een beetje smeuïg zijn.
- Verhit een koekenpan en bak de kofta spiezen mooi bruin in ca. 10 minuten. Serveer de rijst met de kofta.
- Ook lekker met een Griekse salade en zeker met tzatzikisaus!