Thaise mosselen met gele curry

Thaise mosselen met gele curry

Smulweb imageSmulweb

Een Thaise twist aan de bekende mosselen. In de gele curry zijn jalot, limoen, koriander, kokosmelk, oestersaus en vissaus mogelijk! Ideaal om indruk te maken op je tafel-gasten.

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Thaise mosselen met gele curry op tafel.

  1. Was de mosselen en verwijder eventueel kapotte schelpen.
  2. Verhit olie in een wok en fruit hierin de gehakte knoflook en de fijngesneden sjalotten.
  3. Voeg de curry toe en laat dit een paar minuutjes bakken (goed roeren anders bakt het aan). Voeg de kokosmelk toe.
  4. Doe de vissaus, oestersaus, sap van 1 limoen en de suiker erbij en roer alles goed om.
  5. Voeg de fijngesneden lente-uitjes en de stelen van de koriander toe. Schep alles goed door elkaar en voeg de mosselen toe.
  6. Blijf alles goed omscheppen totdat de mosselen open gaan staan.
  7. Voeg als laatste de korianderblaadjes, fijngesneden rode peper (zonder zaadjes) en 1 in stukken gesneden limoen toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Curry Thaise curry