- 50 ml Cognac
Bereidingswijze
Zet in 12 stappen deze heerlijke Heerlijke sappige schnitzels uit oven met champignon-mosterdroomsaus op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kruid de schnitzels met peper en zout en smeer ze aan beide zijden dun in met bloem.
- Verhit de olie in de koekenpan.
- Bak hierin de schnitzels op hoog vuur snel rondom bruin.
- Leg de schnitzels in de ovenschaal.
- Bak in het overgebleven bakvet de champignons totdat het vocht is verdwenen.
- Blus af met cognac, vieux of witte wijn. Laat dit inkoken. (Gebruik je liever geen alcohol giet dan direct de room op de champignons).
- Voeg de slagroom toe en breng aan de kook.
- Voeg de mosterd toe en maak de saus op smaak met peper, zout, paprikapoeder en wat tabasco.
- Giet de saus over de schnitzels.
- Zet de schaal plm. 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
- De schnitzels zijn dan lekker sappig.