Heerlijke sappige schnitzels uit oven met champignon-mosterdroomsaus

Heerlijke sappige schnitzels uit oven met champignon-mosterdroomsaus

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke sappige schnitzels met champignon-mosterdroomsaus uit de oven. Gebakken in de koekenpan en vervolgens in de over op 200 graden. Geserveerd met een champignon-mosterdroomsaus met peper, zout, paprikapoeder en een beetje tabasco.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 ml Cognac

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Heerlijke sappige schnitzels uit oven met champignon-mosterdroomsaus op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Kruid de schnitzels met peper en zout en smeer ze aan beide zijden dun in met bloem.
  3. Verhit de olie in de koekenpan.
  4. Bak hierin de schnitzels op hoog vuur snel rondom bruin.
  5. Leg de schnitzels in de ovenschaal.
  6. Bak in het overgebleven bakvet de champignons totdat het vocht is verdwenen.
  7. Blus af met cognac, vieux of witte wijn. Laat dit inkoken. (Gebruik je liever geen alcohol giet dan direct de room op de champignons).
  8. Voeg de slagroom toe en breng aan de kook.
  9. Voeg de mosterd toe en maak de saus op smaak met peper, zout, paprikapoeder en wat tabasco.
  10. Giet de saus over de schnitzels.
  11. Zet de schaal plm. 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  12. De schnitzels zijn dan lekker sappig.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees