Licht pittige indische pompoensoep

Licht pittige indische pompoensoep

Smulweb imageSmulweb

Mmm.. deze licht pittige indische pompoensoep is de perfecte soep voor een frisse dag! Pompoen, ui, knoflook, gember en pepertje zijn een heerlijke combinatie en maken deze soep tot een ultiem herfstgerecht. Lekker met verse groene kruiden en een flinke lepel kokosmelk.

25 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1200 ml Water
  • 1 el Bieslook

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Licht pittige indische pompoensoep op tafel.

  1. Verwarm de boter en de olie in een pan. Fruit hierin de ui, knoflook, gember en het pepertje tot ze zachter zijn.
  2. Voeg de stukjes pompoen toe en bak al omscheppend even mee tot ze wat zachter zijn. Let op dat het niet aanbrandt.
  3. Blus het geheel af met de bouillon en breng het aan de kook. Laat een minuut of 20 zachtjes koken onder af en toe doorroeren.
  4. Pureer alles dan met de staafmixer (of in de blender) tot een gladde soep.
  5. Voeg de kokosmelk en gembersiroop toe en breng opnieuw tegen de kook.
  6. Roer de fijngesneden groene kruiden erdoor en schep de soep op.
  7. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep