- 100 ml Appelsap
Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Zuurkool-gehakt ovenschotel op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bak het rookspek uit in een koekenpan.
- Zet appelsap op en laat het koken.
- Voeg het gehakt toe aan het rookspek en bak het rul. Meng vervolgens de tomatenpuree erdoorheen en breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
- Voeg de zuurkool toe aan de kokende appelsap en laat het 10 minuten koken.
- Bak intussen de aardappelschijfjes licht aan.
- Schil de appels, snij ze in stukjes en meng ze samen met de jeneverbessen door de zuurkool.
- Vet een ovenschaal in en vul deze in laagjes: - 1/2 gehaktmengsel - 1/2 zuurkool - 1/2 aardappelschijfjes Herhaal dit nogmaals.
- Meng de slagroom en creme fraiche in een kom en verdeel het over het gerecht.
- Dek de schaal af met aluminiumfolie (glimkant naar binnen) en plaats het 45 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden. Haal na 30 minuten de aluminiumfolie eraf.