Mals oud-hollands draadjesvlees (basisrecept)

Mals oud-hollands draadjesvlees (basisrecept)

Smulweb imageSmulweb

Mals oud-hollands draadjesvlees op een koude of regenachtige dag, wie kan dat weerstaan? Mooi op smaak met kruidnagels en laurierblaadjes geserveerd met een heerlijke saus.

120 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 150 ml vloeibare roomboter

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Mals oud-hollands draadjesvlees (basisrecept) op tafel.

  1. Laat eerst je vlees op kamertemperatuur komen en kruid het royaal met zwarte peper en zeezout.
  2. Neem de braadpan of hapjespan en doe de vloeibare roomboter erin en laat licht bruin worden. Schroei de gekruide runderriblapjes in de hete boter aan beide kanten goed dicht zodat ze mooi bruin zijn en haal ze dan even uit de pan.
  3. Doe dan de in halve ringen gesneden uien en de geperste knoflook in het restant van de vloeibare boter en bak ze, al roerend, mooi glazig. Blus ze af met de rode wijnazijn of lichte, fruitige rode wijn.
  4. Doe dan het vlees weer terug in de pan en giet er de hete runderbouillon op tot het helemaal onderstaat en laat even koken. Maak bouillon met een waterkoker, tablet of bouillonpoeder.
  5. Voeg dan de kruidnagels en laurierblaadjes toe (niet te zuinig).
  6. Zet het vuur nu laag, doe de deksel op de pan en laat rustig drie en een half tot wel vier uur stoven tot je saus mooi is ingekookt en je vlees helemaal uit elkaar valt.
  7. Haal de blaadjes en de kruidnageltjes eruit en proef hoe de saus smaakt. Breng indien nodig nog wat hoger op smaak met een snufje zeezout.
  8. Als de saus toch nog te dun is, kun je hem nog wat binden met een bindmiddel als maizena, allesbinder of aardappelzetmeel.
  9. Warm de saus op en serveer samen met het vlees. Smakelijk eten!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje